TUI Cruises (Marella Dream): het enige cruiseschip dat ik opnieuw zou boeken!

Ik heb veel positieve en negatieve ervaringen gelezen, over TUI Cruises en in het bijzonder, over hun schip genaamd de “Marella Dream” (officieel bekend als Thomson Dream). Nu ik meer dan een week in het Caribisch gebied met dit schip heb gevaren, kan ik bevestigen dat mijn ervaringen bijna allemaal positief zijn. Dit is de reden waarom ik dit schip ten zeerste wil aanbevelen, voor zowel beginnende als ervaren cruisers.

De Marella Dream is een geweldig schip met een unieke klassieke touch en feel, die je terugbrengt naar het verleden. Het schip is echter volledig gerenoveerd en gemoderniseerd. Ondanks de modernisering heeft het schip zijn prachtige interieur en warme persoonlijkheid behouden.

De hutten waren ruim en comfortabel. Het personeel was naar mijn mening uitstekend. Ze houden echt van hun werk en je beseft hoe belangrijk service is, in zo’n concurrerende cruise-industrie. Vergelijk dat bijvoorbeeld met mijn andere ervaringen met grote Italiaanse en Amerikaanse cruisemaatschappijen. En je zal begrijpen hoe goed en persoonlijk de klantenservice aan boord van de cruises van TUI werkelijk is.

Het entertainment aan boord is echt eerste klas, leuk en echt gevarieerd. Het eten was erg lekker en er waren veel keuzes. We hebben geen gebruik gemaakt van de à-la-carte restaurants, omdat het eten in de buffetrestaurants gewoon geweldig was. De drankprijzen zijn redelijk. Als je meerdere alcoholische consumpties per dag drinkt, kan een drankpakket wellicht voordeliger zijn.

TUI biedt excursies van hoge kwaliteit waar alles soepel verloopt. Ze zijn het geld helemaal waard. Er staat telkens begeleiding klaar om alles in goede banen te leiden. Ze zijn zeer vriendelijk en geduldig, dat was op Italiaanse cruiseschepen wel anders!

Het enige wat we niet leuk vonden, is de zeer vroege check-out vóór 8 AM, wanneer de cruise weer aankomt in de laatste haven.

Ook het zwembad is vrij klein en is niet zo uitnodigend. Er liggen echter zoveel bedden op de zonneterrassen, dat je het niet echt nodig zult hebben. Maar het is goed dat het er is voor het geval je toch wilt afkoelen. Het cruisepersoneel helpt je ook bij het vinden van beschikbare stoelen en regelt echt alles voor je. Dus je hoeft niet eindeloos zelf op zoek naar beschikbare vrije ligstoelen.

De procedures voor het instappen in de vertrekplaats Montego Bay (Jamaica) waren enigszins ongecoördineerd en een beetje verwarrend. Maar TUI probeert te helpen en zet veel personeel ter plaatse in.

Er is zoveel te doen aan boord. Je zult je echt nooit vervelen. Als ik een andere interessante cruise zou kunnen vinden met het Marella Dream schip, dan zou ik niet aarzelen om opnieuw te boeken.

Ik en mijn vrouw missen het schip soms. Dan kijken we naar de Cruise Mapper-app, waar het schip momenteel aan het varen is. Dat is toch wel een goed teken 🙂

Twee duimen omhoog, goed gedaan en heel erg bedankt aan het voltallige personeel van de Marella Dream! Het was onze eerste cruise ooit en we zullen snel weer gaan.

Terugkijkend op enkele van de andere cruises die we hebben gemaakt, hebben het personeel en de service op de Marella Dream het absolute verschil gemaakt.

Bekijk meer over dit Marella Dream cruiseschip en vele andere TUI Cruise-vakanties door hier op de link te klikken.

Ik wens je een geweldige vakantie en cruise toe!

Tip: als je in Cuba aankomt, raad ik absoluut een begeleide stadswandeling / rondleiding aan in de loop van de ochtend. En dan  ‘s avonds de Havana Cuba Live Show. Hier is een video met een impressie: het is niet duur en voor 60 USD krijg je een fles Havana Rum, sigaar, bloemen en 3 uur durende entertainment in een prachtige tuin.

Gerrit Jan de Vries

I am a commercial expert in data center, interconnect and global connectivity. I write about sales, tech, investing and books that will help you grow and earn more money.

You may also like...