Trump Chicago Building

Sneller rijk en succesvol, dankzij deze 4 boeken van Donald Trump!

Hoe intimideerde ik mijn vijanden? Kreeg ik respect van mijn baas en collega’s? Bouwde ik geweldige klantrelaties op? Werd ik een top onderhandelaar, gepromoveerd op werk en verdiende ik elke dag steeds meer geld?

Ontdek hoe je het net als ik ook kunt doen: Door mijn 9 geleerde lessen toe te passen, uit 4 boeken geschreven door Donald Trump. Deze boeken hebben een grote indruk op mij gemaakt. Pas de principes uit de boeken toe in je dagelijke leven en op het werk. En zowel jij als je omgeving zullen de resultaten al heel snel gaan zien en voelen.

Inleiding

Er zijn honderden, zoniet duizenden managementboeken en personal development boeken te koop. Maar hoe kies je het juiste boek?

In 2016 nam ik de beslissing, dat ik meer wilde leren van selfmade miljardairs. En dat ik succesvolle mensen wilde gaan bestuderen. Het was toen eind 2016, toen Donald Trump net de verkiezingen voor het presidentschap in de VS gewonnen.

Ik begon meer te lezen over deze fascinerende persoon en alle geweldige dingen die hij in zijn zakelijke leven heeft bereikt.

Ik begon de adviezen van Trump toe te passen in mijn eigen zakelijke en privé-leven.

Ik merkte al vrij snel verschillen op en ik boekte al vrij snel resultaat. En mijn nieuwe denk- en handelsmethoden, vielen de mensen om mij heen ook direct op.

Dit zijn de boeken van Donald Trump die ik heb gelezen. En in dit artikel ga ik de 9 belangrijkste lessen uit zijn boeken met je delen.

Ik heb hieronder een link gemaakt naar de boeken op Bol.com

  1. Trump: Think Like a Billionaire.
  2. Trump: How to get Rich.
  3. Trump: Think Big, Make It Happen in Business en Life.
  4. Trump: The Art of the Deal

Ik ga je nu stap voor stap uitleggen, wat Donald Trump bedoelt met elke les en wat ik ervan heb geleerd. En hoe je het zelf kan toepassen, in het dagelijks leven en op het werk en in je kantoor tussen je collega’s en je baas.

Ik ben van mening dat dit universele lessen zijn, die overal effectief zullen zijn en kunnen worden toegepast. Of je nu als top manager in een groot internationaal bedrijf werkt, of administratief medewerker bent in een klein bedrijf. Het maakt niet uit.

1: Maak gedurfde uitspraken en zorg dat iedereen op de hoogte is van al jouw fantastisch successen!

Het is uiterst belangrijk om je directe omgeving, te informeren over je persoonlijke prestaties en successen op werk. Hoe meer je met je collega’s over je geweldige prestaties praat, deste meer zullen zij positief over jou gaan denken. En zullen zij beginnen te praten over jouw successen met andere mensen.

Als je dit spelletje niet handig en vaak genoeg speelt, weet echt helemaal niemand wat jij als individu doet in de organisatie. En het is dan veel moeilijker om een sterk persoonlijk imago en sterk persoonlijk merk te creëren en te behouden.

Je moet mensen altijd laten weten wat je doet en wat je behaalde resultaten zijn.

Je moet leren om een professionele “window dresser” worden. Je moet flink opscheppen en vaak praten over je prestaties.

Zorg dat niets onopgemerkt blijft van wat jij precies doet. En heb je succes, zorg dan dat het hele bedrijf ervan af weet! Laat niets aan het toeval over.

Het advies van Trump heeft mij persoonlijk ontzettend geholpen om meer zichtbaar te worden in mijn bedrijf en ten opzichte van andere collega’s.

Mensen respecteren mij meer en praten veel vaker en vooral positiever over mij.

Dankzij mijn nieuwe gedurfde levensstijl is mijn algehele imago sterk verbeterd.

2: Denk heel groot als een miljardair, omring jezelf met winnaars en dump de verliezers uit je vriendenkring!

Trump legt in een van zijn boeken uit, dat je eigenlijk twee opties in het leven en je carriere hebt.

1) Je kunt klein denken of

2) je kunt heel groot gaan denken, met heel grote ambities.

“Als je al denkt, kun je net zo goed meteen heel groot gaan nadenken. Het is jouw keuze”.

Door zijn houding en zijn voorbeelden, heeft Donald Trump me geleerd hoe ik echt heel groot kan denken. En nu leef ik een leven met veel grotere energie, veel grotere doelen, dromen en een veel groter inkomen.

Mijn nieuwe houding heeft mijn zelfvertrouwen enorm versterkt. En natuurlijk kwamen goede dingen op mijn pad. En ik kreeg gaandeweg steeds meer geluk.

Het is ongelooflijk hoe simpel maar krachtig dit principe eigenlijk is.

Zoals Trump zegt:

“Heeft het groot denken (Thinking Big) geleid tot de allergrootste successen van de mensheid. Niemand heeft ooit de wereld veranderd of grote successen behaald, met klein denken en kleine ambities”.

Trump adviseert, om ook in je persoonlijke en sociale leven een grote houding aan te nemen en een sterk ego te ontwikkelen.

Zorg voor een grote houding en persoonlijkheid in het bedrijfsleven, maar ook in het privé-leven.

Laat mensen je niet stoppen. Laat ze vooral niet proberen, om je gedrag en deze nieuwe grote en moedige houding te veranderen.

Denk en handel altijd alsof je de belangrijkste en meest succesvolle, invloedrijke persoon in de kamer bent.

Dwing af dat mensen naar je gaan luisteren en je belangrijk gaan vinden.

Besteedt je tijd alleen met andere GROTE denkers en doe afstand van de VERLIEZERS in je leven. De verliezers uit je zogenaamde vrienden- en kennissenkring, die niet in je geloven. Die mensen die op je inpraten dat het niet zal lukken. Die mensen die niet willen dat je slaagt en klagen dat je zoveel bent veranderd als persoon.

Deze mensen willen helemaal niet dat je te succesvol wordt. Hun mindset is puur vergif voor jouw persoonlijke ontwikkeling.

Daarom: weg van deze groep mensen. En ga om met mensen met een soortgelijke mindset. Of mensen die wel willen dat je zal slagen en enthousiast zijn over jouw nieuwe levensstijl.

3: Denk als een winnaar en kleed je voor de baan die je wilt, niet de baan die je al hebt!

Trump benadrukt het belang om altijd een geweldige eerste indruk te maken op de mensen die je ontmoet. Kleding en publieke uitstraling maken daar een groot deel van uit.

“Je moet je kleden voor de baan die je wilt hebben! En niet te comfortabel worden en je kleden, voor de baan die je al hebt”!

Hoewel ik in een land woon en werk in een branche, die relatief zakelijk casual is qua kleding, begon ik formeler te kleden voor al mijn zakelijke bijeenkomsten. Ook op het werk kwam ik bijna elke dag in een pak en altijd met stropdas.

De aanbevelingen van Trump hebben mijn publieke uitstraling en imago sterk verbeterd. Ik kreeg veel meer respect van collega’s, klanten en leveranciers. De zakelijke kleding die ik droeg, heeft daar enorm bij geholpen en het proces versneld.

Vuistregel: altijd een niveau zakelijker kleden dan de gebruikelijke norm is. Zo zie je er altijd net beter uit dan de rest en ben je altijd overal klaar voor. Jouw baas gaat je ook meer vertrouwen om met grote opdrachten en klanten te werken. Omdat je altijd en overal klaar voor bent en een professionele indruk maakt.

Trump legt ook uit dat je moet denken als een winnaar en je altijd moet gedragen als een winnaar.

Deze positieve mindset en houding hebben mij echt geholpen, om mijn verkoop- en onderhandelingsvaardigheden versneld te verbeteren. Ik raad iedereen aan om het zelf uit te proberen.

Denk groots en denk als een winnaar, wees gepassioneerd, geef nooit op en geniet van wat je doet! Je kunt je eigen geluk creëren.

Hoe harder je werkt en hoe meer je denkt en jezelf continu overtuigt, dat al je eigen prestaties absoluut geweldig zijn, hoe meer geluk en succes je zal gaan krijgen.

Het is absoluut waar en een echte self-fulfilling prophecy … probeer het zelf maar eens uit. Het werkt gewoon!

4: Investeer in het lezen van het nieuws en het bestuderen van andere succesvolle mensen!

Je moet weten wat er om je heen gebeurt en in het bedrijf waarin je actief bent.

Hoe meer je leest en jezelf informeert, hoe beter je beslissingen kunt maken. En je ziet vooral eerder potentiële kansen en bedreigingen, voordat ze zich kunnen manifesteren.

Ik begon de door Donald Trump aanbevolen nieuwsbronnen te lezen, zoals The Wall Street Journal, Forbes, Business Week, Fortune, The New York Times, Financial Times.

Dit heeft me echt veel geholpen om betere commerciële beslissingen te nemen. En het heeft me ook sterk verbeterd als een gesprekspartner tijdens sociale bijeenkomsten en zakelijke evenementen.

Hoe meer je weet, hoe gemakkelijker het is om je mening te geven. En hoe eenvoudiger het wordt, om andere mensen te imponeren met jouw kennis en ervaring.

5: Focus alleen op wat echt belangrijk is en investeer tijd in je creatieve ideeën!

Ik begon me alleen te richten op de topprioriteiten: alleen de activiteiten die direct inkomsten genereren en die specifiek op transactie / deal gericht zijn.

Ik begon al het andere te delegeren, terug naar mijn baas of terug naar mijn directe collega’s.

Ik investeerde vanaf nu mijn kostbare tijd, in het bedenken en uitvoeren van mijn nieuwe persoonlijke creatieve ideeën.

Trump raadt aan om je te concentreren op de top 20% van je activiteiten, die direct inkomsten genereren. Trump legt uit dat te veel zakenmensen er niet in slagen om echt rijk te worden. Het is vanwege het gebrek aan focus op deze topprioriteiten die er echt toe doen. De prioriteiten die inkomsten genereren of het creëren en implementeren van briljante ideeën.

Verspil dus niet langer tijd aan dingen die er niet toe doen. In plaats daarvan: focus en investeer je tijd liever in je inkomstengenerende topprioriteiten en ontwikkeling van creatieve ideeën.

6: Het belang van tijd en het correct managen van tijd

Je moet heel voorzichtig zijn, hoe je jouw persoonlijke tijd plant en besteedt!

Trump legt in zijn boek uit, dat als je geen geld meer hebt, je altijd weer kan gaan beginnen met het opnieuw verdienen van geld. Maar wanneer je tijd op is, heb je geen kans meer om opnieuw te beginnen en is de tijd voorgoed voorbij.

Als gevolg daarvan werd ik veel voorzichtiger met hoe ik mijn besteed. Ik heb een vaste efficiente dagelijkse routine aangenomen.

Ik heb meer tijd geïnvesteerd in nuttige activiteiten zoals fitness in de ochtend en lees nu veel meer boeken.

Ik bracht meer quality time door met mijn vrouw en familie.

Ik bracht minder tijd door met het kijken naar nutteloze tv-programma’s, mensen of oude vrienden. Oude contacten, die niet dezelfde mindset delen en je gewoon willen vertragen. Omdat ze niet willen dat je te succesvol wordt en liever willen dat je zal falen dan rijk worden.

In het bedrijfsleven richtte ik me alleen op de belangrijkste topprioriteiten voor het verdienen van geld. Ik deed echt alleen maar dit, voordat ik uberhaupt ook maar iets anders ging aannemen van mijn baas of collega’s.

In het begin was dit moeilijk, maar snel sloeg de verwarring van mijn baas en collega’s om naar respect, voor mijn visie, discipline en vastberadenheid.

Ik plande mijn vergaderingen ook veel strakker en efficiënter in, en bespaarde zo ontzettend veel tijd.

Nuttige tijd, die ik nu kon besteden aan mijn nieuwe grote ideeën en aan het sluiten van mijn beste sales opportunities.

7: Het speciale dieet van Trump Mar-A-Lago

Wist je dat Donald Trump jarenlang een uniek dieet had, dat speciaal voor hem was gecreëerd, door een van zijn persoonlijke 5-sterren Mar-A-Lago resortkoks? Volgens Trump betekent dit in essentie, dat je iets moet eten dat:

“er fantastisch uitziet, ongelooflijk lekker moet smaken en je er niet dik van mag worden. Doe dit consequent en eet het beste verse voedsel, dan zul je er snel veel beter uit gaan zien en je veel beter gaan voelen”.

Ik begon sterk te letten op wat ik at, dronk minder alcohol en begon minder junkfood te eten. Ook begon ik meer buiten te wandelen tijdens de lunchpauzes en in het algemeen meer te bewegen en gezonder te leven.

OK, ik deel niet alle persoonlijke voorkeuren van Trump en zijn voorliefde voor fastfood, wat weer direct conflicteert met het Mar-A-Lago dieet. Maar sommige basisprincipes uit het Mar-A-Lago dieet zijn geweldig. En ik raad het iedereen aan om het te proberen!

Je begint je al heel snel veel beter te voelen en mensen zullen het merken.

8: Vertrouw niemand, sla twee keer zo hard terug als iemand je belazert!

In het bedrijfsleven, leren we conflicten te vermijden en op te lossen. En vrede en belans te behouden op de werkvloer…..

Niet volgens Trump!!!

Als iemand je probeert aan te vallen of te belazeren, bijvoorbeeld wanneer je collega je verkoopleads probeert te stelen, moet je altijd direct keihard terug slaan.

Je gaat niet op de grond liggen als één of andere hond, en het allemaal maar tot je nemen en laten gebeuren… Nee! Je slaat twee keer zo hard terug, bedreigt mensen en zorgt ervoor dat het nooit meer gebeurt.

En mensen weten vanaf nu, dat ze niet met je moeten sollen en je beter met rust kunnen laten. Anders gebeurt het telkens weer en voor de rest van je carriere zullen mensen gebruik van je blijven maken!

Jij maakt en jij alleen bepaalt de regels. En het maakt je niet uit, wat andere mensen erover denken. Stop met het maken van zorgen, om wat andere mensen over je denken!

Dit is precies waar Donald Trump voor staat!

Als je niet keihard terug slaat, zullen mensen je als een hond blijven behandelen. Ze zullen steeds weer brutaal en sluw van je blijven profiteren. En je zult nooit hun respect verdienen.

Daarom… Sla keihard terug, sterk en snel. En mensen zullen weten dat ze je beter niet moeten belazeren. Ze zullen je respecteren en je met rust laten.

Je denkt misschien, dat je collega’s je beste vrienden zijn. En je denkt dat je ze kunt vertrouwen. Maar een ding is zeker… ze zullen altijd op een gegeven moment achter je rug gaan, van je stelen, tegen je liegen en proberen wat ze kunnen om hun eigen situatie te verbeteren.

Het is waar, ik heb het te vaak zien gebeuren in mijn eigen carrière. En het is mij helaas in het verleden ook persoonlijk overkomen.

Vertrouw niemand, alleen jezelf en je eigen buikgevoel en insticten!

Als gevolg daarvan behandelen mijn collega’s me nu met veel meer respect. Een collega probeerde zich zelfs bij mij te verontschuldigen voor zijn gedrag uit het recente verleden.

Ik heb deze collega uiteindelijk wel vergeven, maar ik heb heel goed geleerd om mijn collega’s nooit meer voor 100% blind te vertrouwen.

9: De kracht van momentum

Trump benadrukt het belang van het opbouwen van momentum. En het behouden van momentum wanneer het er dan eenmaal is.

“Als je iets nieuws begint, heb je geen momentum. Met elke actie die je neemt en elke taak die je uitvoert, ben je momentum aan het opbouwen. Wanneer het momentum een kritieke massa heeft bereikt, staat iedereen paraat en houden ze je voortdurend in de gaten en lig je onder een vergrootglas. Wanneer mensen momentum zien, willen ze er deel van uitmaken”.

Ik heb hieruit geleerd dat ik, om het momentum te behouden, mezelf moet blijven uitdagen en uit mijn comfortzone moet gaan. Elke dag weer.

Voor mij zou dat bijvoorbeeld betekenen, dat ik wat extra cold-calls maak. En deelneem aan evenementen en bijeenkomsten, waar ik normaal nooit aan zou deelnemen.

Je moet je comfortabel gaan voelen met zaken die helemaal niet comfortabel zijn. En ik ontdekte dat als je hiermee stopt, het momentum ook zal eindigen en vergaan.

Trump heeft me geleerd hoe belangrijk momentum is en hoe ontzettend veel geld je ermee kunt verdienen. Maar vooral hoe je momentum koestert. En hoe ervoor te zorgen, dat momentum nooit meer zal verdwijnen. Gewoon door je activiteiten en prioriteiten aan te passen. En bepaalde gewoonten te veranderen.

Geef nooit jezelf op, geef nooit je doelen en geef nooit je dromen op. Blijf duwen, blijf vechten en blijf keihard en laserfocussed op je persoonlijke dromen en doelen!

Conclusie:

Dankzij de strategieën en aanbevelingen van Donald Trump, kreeg ik veel meer zelfvertrouwen. Ik maak nu een veel sterkere indruk tijdens openbare optredens en ik ben veel meer aanwezig en leid ik zelf de discussies. Ik neem nu het voortouw en initiatief.

Ik verbeterde mijn onderhandelingsvaardigheden dramatisch, begon meer te verkopen en sloot veel meer deals dan ooit tevoren.

Ik begon meer geld uit te geven aan nuttige dingen. Ik begon anders en kritischer te kijken naar aankopen en het uitgeven van geld. Niet alleen vanuit kostenoogpunt, maar vanuit een oogpunt van rendement op investering. Minder consumptie en meer investering en zelfverbetering en gezondheid.

Dankzij mijn nieuwe levensstijl en gedrag, liet ik een paar collega’s en leidinggevenden flink schrikken! Maar verdiende ik ook snel hun respect. En maakte ik een positievere indruk op klanten en leveranciers.

Ik begon groot te denken en te denken en handelen als een echte miljardair: in mijn zakenleven en in mijn privé-leven.

Sindsdien is er echt onzettend veel meer geld verdiend en komt er steeds meer binnen. Zo onderhandelde en kreeg ik vrij snel al een enorme promotie op het werk. En onderhandelde ik later een nieuwe top functie bij een internationaal bedrijf.

Dankzij de boeken van Trump, zag ik ineens overal financiele kansen. Ik begon te schrijven en te verdienen aan mijn eigen publicaties en begon zelfs een boek te schrijven.

Ik wou dat ik sommige van deze boeken had gelezen, toen ik nog aan de universiteit studeerde. Maar ik heb het gevoel dat ik een aantal verloren jaren heb herwonnen, dankzij deze boeken geschreven door Donald Trump.

Heb je ook een van deze boeken gelezen? En hebben deze boeken je ook geïnspireerd en geweldige resultaten opgeleverd? Zijn er soortgelijke boeken die volgens jou de moeite waard zijn?

Ik kijk uit naar je reactie! Bedankt voor je feedback en deel dit artikel met vrienden, collega’s op andere social media.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.