Shanghai China SD-WAN

3 tips voor een succesvolle SD-WAN strategie in China

Bent u een zakelijke klant met een strategische aanwezigheid op het Chinese vasteland? Of bent u een telecombedrijf en wilt u meer internationale diensten aanbieden aan uw klanten in China? Dan is SD-WAN waarschijnlijk iets waar u al van hebt gehoord en misschien overweegt. Lees mijn artikel en ontdek de 3 essentiële tips, hoe u een geweldige klantervaring kunt bieden en hoe u China SD-WAN op de juiste manier kunt implementeren in China.

Wat is SD-WAN en waarom is het geweldig?

Software Defined Wide Area Networks (SD-WAN) zijn nu absoluut trending, net zoals het woord ‘cloud’ een paar jaar geleden een echt modewoord was. En het is waar … want met SD-WAN kunnen klanten meerdere sites op een zeer snelle, kostenefficiënte en veilige manier verbinden met een Wide Area Network (WAN).

Samenvattend stelt SD-WAN klanten in staat om een ​​groot WAN te bouwen, gebruikmakend van bestaande of nieuwe speciale internetverbindingen. Voor mij persoonlijk zijn de belangrijkste voordelen van SD-WAN flexibiliteit, lagere kosten en gebruiksgemak.

Maar hoe kunt u die enorme kans die SD-WAN op het Chinese vasteland kan bieden, succesvol implementeren en er geld mee verdienen? Hoe komt het dat zoveel internationale operators er niet in slagen de juiste prestaties te leveren aan eindgebruikers in China? En volgens lijken de veel duurdere private leased circuits de enige oplossing om de prestaties van applicaties echt te verbeteren en de latency te verminderen?

Tip 1: Selecteer een provider in China met een groot wereldwijd IP-netwerk

Als u met succes een internationale SD-WAN in China wilt bouwen, is mijn eerste aanbeveling om een ​​provider te selecteren met een zeer groot wereldwijd IP-netwerk. Selecteer een zeer grote wereldwijde internetprovider. Omdat de technologie van SD-WAN bovenop het wereldwijde internet draait, zult u veel minder “hops” en vertragingen in uw netwerk ervaren. En als gevolg daarvan, lagere latentie (vertraging) en minder verlies van alle soorten pakketten.

Als u al een wereldwijd managed serviceprovider voor uw WAN gebruikt, raad ik u aan uw Chinese SD-WAN te kopen en te bouwen met een speciale Chinese provider. Ik raad u aan de grootste aanbieder en internetprovider in China te selecteren. Een aanbieder die een groot wereldwijd IP-netwerk bezit en exploiteert: binnen en vooral ook buiten China. Dit zal uw latency aanzienlijk verbeteren voor al het internationale verkeer dat het vasteland van China binnenkomt en verlaat.

Tip 2: Selecteer een provider die eigenaar is van de internet land- en zeekabels

Bij onderzoek naar uw SD-WAN-provider voor China raad ik u aan extra aandacht te besteden aan providers die een grote meerderheid van de internet infrastructuur bezitten en exploiteren. Niet alleen de nationale vaste (breedband) en mobiele telecom-infrastructuur, maar vooral de internationale infrastructuur. Denk aan onderzee of land kabelnetwerken, die worden gebruikt om de gegevens van uw klant over de hele wereld te transporteren.

Vaak zal een toonaangevende Chinese aanbieder unieke speciale kabelroutes hebben om het SD-WAN-verkeer in China op verschillende manieren naar zijn eigen wereldwijde IP-backbone te sturen. Niet-Chinese carriers en zelfs Tier-1-carriers kunnen meer last hebben van overbelaste routes en verkeersvertragingen, terwijl ze hun verkeer binnen en buiten het Chinese vasteland proberen te versturen. Dit fenomeen kan aanzienlijk worden verminderd als u infrastructuur- en connectiviteitsdiensten rechtstreeks bij de officiële Chinese gelicentieerde aanbieder koopt.

Hoe meer controle deze provider heeft over zijn eigen netwerkactiva, lokale infrastructuur en wereldwijde IP-netwerk, hoe beter dit zal zijn voor de ervaring en prestaties van uw klant met SD-WAN-services in China.

Tip 3: Selecteer een officiële vergunninghoudende operator voor China

Het is geen geheim dat telecommunicatie sterk gereguleerd is in China. Om diensten op het Chinese vasteland te kunnen aanbieden, moet een internationale carriers een overeenkomst sluiten met een van de officiële gelicentieerde exploitanten in China. Iedereen die illegaal en zonder een goede licentie diensten aanbiedt, kan mogelijk te allen tijde door de Chinese telecomautoriteiten worden afgesloten en ontkoppeld. Volledige compliancy is essentieel voor de niet-Chinese carrier.

Vraag uzelf dus af: “Als de beschikbaarheid en prestaties van uw klant in China uiterst belangrijk zijn, waarom dan niet een van de gelicentieerde Chinese operators direct kiezen in plaats van met een andere provider te gaan?” Een andere provider, die toch moet interconnecteren en samenwerken met de Chinese vergunninghouders?

Door missiekritieke lokale access, infrastructuur, cloud en SD-WAN in China op de juiste manier te regelen, profiteren uw klanten van ongeëvenaarde prestaties en uptime. En de garantie dat hun diensten op het Chinese vasteland nooit offline zullen gaan.

En als laatste bonustip: ik raad persoonlijk aan dat u SD-WAN altijd eerst zelf uitprobeert voordat u het contract tekent. Vraag een proefperiode aan om te zien of SD-WAN inderdaad de juiste oplossing is voor uw klant in China.

Kent u iemand die geïnteresseerd is in SD-WAN in China en wilt u dit artikel delen? Tag de persoon hier en deel het artikel opnieuw met uw netwerk. Stuur me een bericht op hier of op LinkedIn als u vragen heeft over SD-WAN, internet, IoT of multi-cloud-connectiviteit in China.

Ik kijk er naar uit om van u te horen! Hartelijk dank.

Heeft u hulp nodig bij het heronderhandelen van uw datacenter en wereldwijde connectivity contracten? Of heeft u ondersteuning nodig bij het kiezen van de juiste strategische providers? Neem met mij contact op en laten we samen bespreken hoe ik ook u kan helpen.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.